Bjørnen Chinh træder op af et vandhul i bjørnereservatet Ninh Binh.

En helt ny verden for reddet bjørn

Nyheder

Se bjørnen Chinh bade, udforske og få græs under poterne for første gang efter to årtier i fangenskab på en vietnamesisk bjørnefarm.

Video og fotos: Ninh Binh Bjørnereservat, FOUR PAWS Vietnam

Da bjørnen Chinh i maj måned blev befriet fra den bjørnefarm i Vietnam, hvor han havde været indespærret i 20 år, viste han tydelige tegn på et liv under elendige og stressende forhold.

Men i hans nye hjem – Ninh Binh Bjørnereservat, som drives af FOUR PAWS Vietnam – er han nu endelig fri til at udfolde sin naturlige bjørneadfærd.

Se Chinh nyde livet i sit nye hjem:

Sol og frisk luft for første gang i 20 år

Chinh er blevet frigivet fra karantæneområdet, hvor han ved ankomsten blev behandlet af reservatets dyrlæger. Han bruger nu sine dage på at boltre sig i det store beskyttede område med frodig bevoksning og rolige vandhuller, hvor han kan svømme og nyde det svalende vand på varme dage.

Den reddede bjørn Chinh bader i Ninh Binh Bjørnereservat
”Han skraber blidt i græsset, graver nysgerrigt, udforsker området, undersøger tunneller og søger efter føde blandt de saftige planter. De varme solstråler og den kølige brise må føles fantastisk for ham efter de mange år i et lille bur i et ildelugtende rum,” siger en af de ansatte fra reservatet.

Hjælp bjørne som Chinh

Små skridt på vejen mod et naturligt bjørneliv

Når en reddet bjørn kommer til reservatet, skal den igennem mange forandringer og milepæle, mens den gradvist får mere selvtillid og falder til i sit nye hjem.

I bjørneresevatet Ninh Binh er der tunneller, som den reddede bjørn Chinh udforsker.
”Den første tid kan være stressende og uforudsigelig for en bjørn, der aldrig før har oplevet nogen form for frihed. Det er en tid fyldt med glædelige nye oplevelser, men det kan også være overvældende. Så da Chinh blev lukket ud i det store område udenfor, sørgede vi for at træne et pålideligt indkald. På den måde kan vi kalde ham tilbage til bjørnehuset, når han har brug for ro og tryghed,” fortæller de ansatte.

Det er første gang i to årtier, at Chinh har mulighed for at følge sine naturlige instinkter. I reservatet passer de godt på ham og hjælper ham med hvert lille skridt på vejen mod det gode bjørneliv, han fortjener.

Chinh har bare pletter i pelsen efter fangenskab. Nu endelig fri
Hjælp os med at redde de sidste 200 bjørne, der stadig er indespærret på bjørnefarme i Vietnam:

Støt nu

Vil du vide mere