Ko på marken

EU udnævner dyrevelfærdskommissær for første gang

Nyheder

Dyrevelfærd har været underprioriteret i EU. Det er derfor en god nyhed, at vores mærkesag om en kommissær med dette særlige fokus er blevet til virkelighed.

"Danmark har grund til at være stolte i dag. For første gang får vi en særskilt dyrevelfærdskommissær, som skal tage vare på dyrevelfærden,” siger Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark.

Det er den ungarske politiker Olivér Várhelyi, der i dag er blevet udnævnt som kandidat til EU’s kommissær for sundhed og dyrevelfærd.

"Det har både været vores og en del danske parlamentarikeres mærkesag, så det er en fantastisk god nyhed, at vores hårde arbejde har båret frugt. Vi er utrolig stolte af, at vores gentagne appel om at lade dyrene få deres egen kommissær nu endelig er blevet til virkelighed," siger Gitte Buchhave og fortsætter:

"Dyrevelfærd er i alt for lang tid faldet mellem to stole og er blevet skammeligt underprioriteret. Nu har vi et begrundet håb om, at det for alvor finder sin retmæssige plads blandt de mest væsentlige områder i EU. Det er i høj grad aktuelt bl.a. på grund af den store landbrugsproduktion, vi har i EU. Derfor kræver området en særlig kommissær, som kan give landbruget et særligt fokus med udgangspunkt i dyrenes velfærd."

Også Niels Fuglsang (S), der er medlem af Europa-Parlamentet og næstformand i dyrevelfærdsudvalget, er begejstret for nyheden:

"Jeg ser det som en kæmpe sejr for dyrevelfærden i Europa, at vi nu har en kommissær med dyrevelfærd som særskilt kompetence. Siden jeg blev valgt til Europa-Parlamentet, er det noget, jeg har kæmpet hårdnakket for. Alt for længe er ansvaret for, hvordan vi behandler dyr, blevet kastet rundt mellem forskellige myndigheder og institutioner. Det bliver der nu taget et opgør med. For nu ved vi, hvem der har kompetencerne, og vi ved derfor også, hvem der har ansvaret! Derfor er i dag en god dag for dyrene i Europa."

Høner i naturlige omgivelser

Kæmp for en ny retning for landbruget

Stop landmisbruget

Hjælp os med at overbevise politikerne om, at der skal være færre dyr i landbruget, som i stedet skal omlægges til en mere plantebaseret produktion. Dyrene skal have god plads i stalden, adgang til det fri og mulighed for at udfolde deres naturlige adfærd.

Skriv under
Vil du vide mere