Protest mod TUIs udnyttelse af delfiner foran Brandenburger Tor

International protest mod verdens største rejsebureau

Nyheder

Vi og 14 andre NGO’er afleverede torsdag den 1. august mere end 350.000 underskrifter mod TUI's fortsatte støtte til de kontroversielle delfinshows.

“Det er på høje tid, at TUI stopper deres salg af billetter til delfinarier. Selskabets forretning er med til at understøtte en milliardindustri, der behandler vilde dyr som rekvisitter i et underholdningsshow. Det er helt ude af trit med det, vi ved om delfiner og hvalers naturlige behov.”

Sådan sagde Stephanie Kruuse Klausen, kampagneansvarlig for vilde dyr hos World Animal Protection Danmark, kort efter et protestmøde med 14 andre internationale dyre- og naturorganisationer foran rejsebureauet TUI's kontor i Berlin.

I årevis har vi sammen med en række NGO’er krævet, at verdens største rejseselskab dropper al salg af billetter til delfinarier verden over.

Indespærringen er dybt skadelig for de intelligente vilde dyr, der lever under uhyre restriktive forhold, hvor de mistrives, skader sig selv og i mange tilfælde lider af angst og stress.

Organisationer protesterer foran TUIs kontor i BerlinWorld Animal Protection og 14 andre organisationer er mødt op foran TUI's kontor i Berlin. 

TUI står alene

Torsdag den 1. august mødtes vi og de øvrige organisationer udenfor TUI's kontor i Berlin for at aflevere mere end 350.000 underskrifter fra de ni lande, der forlanger, at TUI dropper deres salg og promovering af billetter til delfinshows.

“Som rejsebureau er TUI efterhånden alene om at tjene penge på den her forfærdelige dyreunderholdning, og de har ryggen mod muren. Alle undersøgelser viser nemlig, at det altovervejende flertal af nutidens rejsende lægger afstand til delfinshows og hellere vil opleve dyrene i den vilde natur," udtaler Stephanie Kruuse Klausen.  

Delfin i fangenskab

Den sidste generation i fangenskab

"Samtidig bakker stort set alle TUI's konkurrenter op om vores dyrevelfærdspolitik, der er baseret på dyrenes præmisser og ikke på profit,” siger Stephanie Kruuse Klausen fra Berlin, hvor hun mødtes med kolleger fra blandt andet Tyskland, England, Italien og USA for at aflevere de mange underskrifter til TUI's tyske ejere.

“Det er fantastisk at mødes med alle de andre og vide, at vi tilsammen repræsenterer flere hundredtusinder af stemmer, som TUI's øverste chefer nu har fået direkte op på deres skriveborde, så de kan mærke, hvilken vej vinden blæser. Jeg er overbevist om, at de snart giver efter for presset, og at det, vi ser i verdens delfinarier i dag, bliver den sidste generation af delfiner i fangenskab.”

Bag demonstrationen og de 350.000 underskrifter mod TUI's fortsatte salg af delfin-billetter står følgende organisationer:

World Animal Protection, PETA Deutschland, FAADA, WTG, GAIA, Orca Research Trust, Whale and Dolphin Conservation, Born Free, Marine Connection, World Cetacean Alliance, One Voice, Dolphin Project, Jane Goodall Institute, Deutscher Tierschutzbund og ProWildlife.

Du kan stadig være med i kampen for at få stoppet TUI's udnyttelse af delfiner i fangenskab. 

Skriv under

Vil du vide mere