Delfiner optræder i Miami Seaquarium, USA

Kamp om Miami Seaquarium: Nu skal sagen i retten

Nyheder

For nylig blev Miami Seaquariums lejeaftale opsagt, fordi dyrene bliver vanrøgtet. Men delfinariets ejere nægter at lukke – og har nu lagt sag an.

Topfoto: Flippershowet i Miami Seaquarium

For nylig kunne vi dele den gode nyhed, at Miami-Dade County endelig havde beordret Miami Seaquarium lukket. Den 21. april skulle delfinariet have været tømt og lukket ned. I stedet var det åbent og solgte fortsat billetter.

Miami Seaquariums ejere, The Dolphin Company, har ikke blot modsat sig udsættelsesordren: De har også lagt sag an mod Miami-Dade County ved en føderal domstol. De kræver 35 mio. dollars i erstatning for økonomiske tab og skade på deres omdømme.

Dagen efter svarede Miami-Dade Countys igen ved at overlevere et officielt fraflytningsvarsel med en erklæring om, at hvis ejendommen ikke bliver fraflyttet, vil de tage sagen videre i retten.

Droner afslører beskidte bassiner

Når Miami Seaquarium fik besked på at lukke, var det en konsekvens af utallige inspektioner, der har påpeget dybt kritisable forhold:

Undervægtige dyr, bassiner fyldt med bakterier, delfiner der angriber hinanden og utilstrækkelig dyrelægebehandling. Senest fandt man en delfin med et søm i halsen og en anden med en knækket jernbolt i munden.

Få dage før delfinariet skulle være lukket, kunne vores amerikanske kontor dele nye droneoptagelser fra en anonym kilde. De viste stedets delfiner, rokker og hajer svømme rundt i golde, beskidte betonbassiner.

Se det triste delfinbassin i Miami Seaquarium:

Syge dyr får ikke den rette behandling

Miami Seaquarium og The Dolphin Company fortsætter altså lige nu med at tjene penge på at udnytte dyrene – og det uden så meget som at stille det nødvendige udstyr til rådighed for, at personalet kan behandle syge dyr.

Tidligere i april døde søløven Bud. Han er det tredje dyr, der indtil videre er død i Miami Seaquarium i år. Retsdokumenter tyder på, at Bud kan have haft en nyresygdom. Delfinariets tidligere dyrlæge – som for nylig sagde op pga. stedets dårlige dyrevelfærd – havde anmodet om at få Bud CT-scannet, hvilket ikke skete.

En anden søløve, Sushi, døde i januar i år. Hun havde brug for en øjenoperation, men fik den aldrig, fordi anæstesidyrlægen og kirurgen ikke var blevet betalt. Til sidst fandt man ud af, at Sushi havde udviklet kræft, og hun blev aflivet.

Miami Seaquariums tidligere dyrlæge noterede også sin mistanke om, at adskillige af delfinerne har mavesår. Dyrlægen kunne dog ikke foretage en kikkertundersøgelse for at få det bekræftet, da Miami Seaquarium ikke havde det rette udstyr.

Delfin i Miami SeaquariumDelfin i Miamiseaquarium

Vi fortsætter kampen

”Vi ved endnu ikke præcis, hvad der kommer til at ske nu – men vi stopper ikke med at kæmpe for de stakkels delfiner og andre dyr, der stadig lider i Miami Seaquarium. Vi opfordrer på det kraftigste de lokale myndigheder til at beslaglægge dyrene, så de kan blive befriet fra deres beskidte bassiner og urimelige leveforhold,” fastslår Esben Sloth.

TUI tjener stadig penge på delfiners lidelser

Indtil Miami Seaquariums lejeaftale blev opsagt, solgte TUI billetter til stedet trods den åbenlyse vanrøgt af dyrene. Vi har længe forsøgt at få TUI til at stoppe deres billetsalg til delfinunderholdning, men de mener – som et af de eneste store, globale rejseselskaber – ikke, at delfinarier er et problem.

Hjælp os med at lægge pres på TUI for at få dem til at droppe delfinunderholdning:

Skriv under

Vil du vide mere