Delfiner jagtes og indfanges ud for Taiji, Japan

Rejsebureauer holder brutale delfinjagter i live

Nyheder

Hvert år bliver hundreder af delfiner brutalt jagtet i bugten kaldet ’The Cove’ ved Taiji i Japan. Delfiner, der bliver solgt som showdyr, er millioner værd.

Topfoto: Robert Gilhooly

Jagtsæsonen for delfiner i Japan er netop skudt ind, og et stort antal dyr slås brutalt ihjel på stedet efter en stressende og hensynsløs jagt. Andre delfiner eksporteres levende og sælges dyrt som hovedattraktion til delfinarier verden over.

En lang række selskaber som Spies, Ving, Apollo og Bravo Tours har for længst skrevet under på, at de ikke vil sælge billetter til forlystelser, der udnytter vilde dyr som underholdning. Men bl.a. TUI profiterer stadig på billetsalget til de tvivlsomme shows og støtter derved de omdiskuterede delfinarier.

“Alene i jagtsæsonen 2023/2024 blev mere end 400 delfiner fra Taiji-bugten slået ihjel under de japanske fiskeres brutale jagt. Yderligere 14 blev fanget i live. Det er estimatet fra vores samarbejdspartnere i The Dolphin Project, der holder nøje øje med fiskernes aktiviteter i bugten,” siger Stephanie Kruuse Klausen, kampagneansvarlig i World Animal Prtotection Danmark.

Delfinjagt i bugten ved Taiji, JapanFoto: Robert Gilhooly

Skriv under for delfinerne

Guld værd

De delfiner, der bliver fanget i levende live, er i sig selv en yderst indbringende forretning.

”Vi anslår, at én enkelt levende delfin har en global markedsværdi på mere end en million kroner (cirka 150.000 dollar). Delfinerne er ganske enkelt guld værd i levende live, og selskaber som TUI er med til at holde efterspørgslen ved lige – og dermed de hensynsløse drab og den dyremishandling, der følger.”

Det siger Stephanie Kruuse Klausen med henvisning til, at de intelligente, vilde havpattedyr resten af deres liv bliver tvunget til at leve i små, klorfyldte bassiner uden kontakt til naturen.

Delfiner i små bassiner

Skriv under

350.000 underskrifter

De seneste år er de rejsende i Europa begyndt at vende ryggen til delfinarier og shows med vilde dyr. I den seneste globale meningsmåling svarede 82 % af et repræsentativt udsnit af borgere i Europa, at rejseselskaber bør stoppe salget af billetter til shows med vilde dyr.

Samme meningsmåling viste også, at 79 % langt hellere vil opleve delfiner i naturen frem for fangenskab.

“Sammen med 14 andre internationale organisationer var jeg med til at aflevere mere end 350.000 underskrifter i TUI’s hovedkvarter i Berlin i august. Vi fortsætter vores pres på TUI, indtil fornuften indfinder sig, og de indser, at de kan tjene penge på mere etiske måder,” slutter Stephanie Kruuse Klausen.

Hjælp os med at stoppe udnyttelsen af delfinerne fra Taiji-jagten! Skriv under nu og bed TUI om at droppe sit billetsalg til delfinunderholdning. 

Skriv under

Vil du vide mere