Voodoo-marked i Benin, Vestafrika

Voodoo-markeder er udklækningssted for smitsomme vira

Nyheder

Alt fra baviankranier til tørrede skældyr og slanger sælges på voodoo-markeder i Vestafrika. Det skaber grobund for spredningen af farlige vira som COVID-19, der smitter fra dyr til mennesker.

Fotos: Aaron Gekoski

Vi har indsamlet foto- og videodokumentation, der afslører den brutale handel med vilde dyr og deres kropsdele i Vestafrika. På voodoo-markeder i Cotonou og Ouidah i Benin finder man massevis af boder med bl.a. skældyrshoveder, baviankranier og døde fugle, katte og slanger såvel som levende dyr som skildpadder. 

Elendig dyrevelfærd og dårlig hygiejne

Voodoo bliver praktiseret i Benin og skaber stor efterspørgsel på kropsdele fra vilde dyr, der bruges som beskyttelse mod heksekunst eller som lykkebringende amuletter.

Denne praksis er problematisk af flere årsager:

  • Det kan true artsbevarelsen, da nogle af dyrene tilhører truede arter. 
  • Dyrene lider både under tilfangetagelsen, transporten, videresalget og slagtningen.
  • Den tætte omgang med vilde dyr under uhygiejniske forhold skaber grobund for farlige sygdomme.
Døde dyr til salg på et voodoo-marked i Benin

”Inden dyrene bliver dræbt, opbevares de i overfyldte bure, hvor de ofte sidder i deres egen urin og afføring. Den manglende hygiejne kombineret med fysisk kontakt med mennesker kan skabe grobund for smitsomme sygdomme som COVID-19, som man mener er blevet overført via flagermus eller muligvis skældyr,” siger Cassandra Koenen, der leder vores globale arbejde for vilde dyr.

Bavianhoveder til salg på et voodoo-marked

Vi arbejder for et globalt forbud mod handel med vilde dyr

Vi arbejder for, at vilde dyr kan forblive i naturen, hvor de hører til. Bl.a. har vi sammen med 240 andre dyreorganisationer bedt Verdenssundhedsorganisationen WHO om at anbefale et globalt forbud mod handlen med vilde dyr og deres kropsdele.

Vil du vide mere