Veganske brownie cookies
#SpisMereGrøntMindreKød
Opskrift af Alberte Stengaard fra www.albertestengaard.dk.
Sprøde, chewy brownie cookies er de lækreste chokolade cookies. Vegansk og med glutenfri variant. Frys din cookie dej ned og vær altid klar med friskbagte cookies.
Instagramprofil: @albertestengaard
Blog: albertestengaard.dk
Ingredienser
Antal: 10 stk.
Brownie cookies med hvedemel:
- 80 g æblemos
- 85 g rørsukker
- 50 g farin
- 1 tsk vaniljesukker (ell. ½ vaniljepulver)
- 85 g olie, smagsneutralt
- 50 g chokolade, smeltet (70-85% )
- 30 g kakaopulver
- 120 g hvedemel (se glutenfri variant nedenfor)
- ¾ tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- ½ tsk salt
- 70 g chokolade, grofthakket
- Evt. flagesalt efter bagning
Brownie cookies glutenfri:
- 60 g havremel
- 60 g quinoamel (evt. havremel)
Fremgangsmåde
TIP: Læs opskriften godt igennem før du starter og husk at rist din mel som beskrevet længere nede hvis du bager glutenfri.
Brownie cookies hvedemel:
- Start med at smelte olie samt 50g chokolade sammen over vandbad, sæt til side.
- Bland kakao, hvedemel, bagepulver, natron og salt sammen i skål og sæt til side.
- Hak 70g chokolade groft og sæt til side.
- I røreskål tilsæt æblemos, rørsukker, farin samt vaniljesukker og pisk sammen med elpisker.
- Tilsæt chokolade/olie blandingen og pisk igen, pas på ikke at overpiske.
- Si melblandingen i dejen og pisk den sammen på lav hastighed. Tilsæt hakket chokolade og vend det i med en røreske. Sæt dejen på køl 1-2 timer til dejen er fast eller op til 3 dage.
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft og klargør 2 bageplader med bagepapir.
- Form kugler af den afkølede dej på ca. 50g. Giv dem evt. et meget LILLE tryk for en fladere cookie. Bag 1 plade af gangen ca. 12-15 min. Hold godt øje. Når de er fladet ud og puffet op med let krakelering er de færdige. Drys evt. med flagesalt med det samme de er kommet ud af ovnen.
- Lad dem afkøle 10 min. på pladen før de forsigtigt flyttes til afkøling på rist. Lad dem afkøle helt på rist indtil de bliver faste.
- Opbevaring: Brownie cookies holder sig bedst i lufttæt beholder i ca. 3-5 dage.
Brownie cookies glutenfri:
- Start med at riste din mel: Kom havre- og quinoamel på pande over middelhøj varme. Rist melen 2-3 min. indtil det begynder at dufte. Fjern fra varmen og kom straks i skål da det ellers vil riste videre på panden.
- Forbered og bag dine glutenfri brownie cookies som beskrevet overfor. Du kan evt. trykke dem med håndfladen før bagning da de ikke flyder helt så meget ud.
Billede og opskrift fra: www.albertestengaard.dk