Hasselbackbutternut
#MereGrøntMindreKød
Opskrift fra ‘Spis plantebaseret’ af Kristina Hoffmann.
Instagramprofil: @Kristina.Hoffamnn
https://www.instagram.com/kristina.hoffmann/
Ingredienser
2 personer:
Estragonsmørsauce:
- 1 skalotteløg, finthakket
- 1 håndfuld estragon, finthakket
- 2 spsk. plantesmør
- 1 spsk. æblecidereddike
- 1 spsk. agavesirup
- Salt og peber
Tilbehør:
- 100 g quinoa
- 200 ml vand
- 150 g salatmix
- 40 g shiitake svampe
- Frisk estragon, finthakket
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft og beklæd en bageplade med bagepapir.
- Skræl butternutten, halver den, fjern kernerne og skær enderne af. Skær små snit i græskaret uden at skære helt igennem.
- Læg de 2 stykker med skæresiden opad på bagepapiret. Bag dem i ovnene i ca. 45-50 minutter til butternutten er gylden.
- Skyl quinioaen gode igennem og kog den i vandet i ca. 12 minutter.
- Ca. 10 minutter før butternutten er færdigbagt gøres smørsaucen klar.
- Hak skalotteløget og estragonen fint, og steg det hele i et par minutter sammen med 2 spsk. plantesmør.
- Tilføj æblecidereddike og agavesirup. Smag til med salt og peber.
- Rist shiitakesvampene ved middelvarme på en stegepande.
- Anret nu din tallerken/skål med salat, quinoa, shiitakesvampene og den færdigbagte butternut. Hæld smørsaucen udover og top med lidt frisk estragon.
Billede og opskrift fra: ‘Spis plantebaseret’ af Kristina Hoffmann