Knoldselleriburger
#MereGrøntMindreKød
Opskrift fra ‘Spis plantebaseret’ af Kristina Hoffmann.
Instagramprofil: @Kristina.Hoffamnn
https://www.instagram.com/kristina.hoffmann/
Ingredienser
4 personer:
- ½ knoldselleri
- 40 g hvedemel, kikærtemel for et glutenfrit alternativ
- En håndfuld persille, finthakket
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. peber
- 1 spsk. tamari
- 75 ml vand
- 75 g rasp, evt. glutenfri
Tilbehør:
- Burgerbolle
- Tomat
- Frisesalat
- Rødløg
- Rødbedehummus
Fremgangsmåde
- Tænd ovnene på 200 grader varmluft.
- Skær skrællen af knoldsellerien og vask den godt af for jord.
- Skær ½-1 cm tykke skiver af knoldsellerien.
- Tør skiverne for overskydende væske. Jo tørre skiverne er, jo bedre hænger dejen fast.
- Bland hvedemel, persille, paprika, bagepulver og peber i en skål.
- Tilsæt derefter tamari og vand i skåæen med de tørre ingredienserne og rør godt rundt, indtil det hele bliver en ensartet dej. Dejens konsistens skal minde om en tynd pandekagedej. Hæld raspen i en anden skål.
- Vend først knoldsellerien i dejen og sørg for, at knoldsellerien er godt dækket. Vend den derefter i raspen. Fordel gerne raspen godt, så al dejen er dækket.
- Flyt knoldsellerien over på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag indtil rapsen har fået en flot gylden farve, i ca. 15 minutter.
- Servér bøffen i en burgerbolle med tilbehør.
Billede og opskrift fra: ‘Spis plantebaseret’ af Kristina Hoffmann