Knoldselleriburger

Knoldselleriburger

#MereGrøntMindreKød

Opskrift fra ‘Spis plantebaseret’ af Kristina Hoffmann.

Instagramprofil: @Kristina.Hoffamnn
https://www.instagram.com/kristina.hoffmann/

Ingredienser

4 personer:

  • ½ knoldselleri
  • 40 g hvedemel, kikærtemel for et glutenfrit alternativ
  • En håndfuld persille, finthakket
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. peber
  • 1 spsk. tamari
  • 75 ml vand
  • 75 g rasp, evt. glutenfri

Tilbehør:

  • Burgerbolle
  • Tomat
  • Frisesalat
  • Rødløg
  • Rødbedehummus

 

Knoldselleriburger

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnene på 200 grader varmluft.
  2. Skær skrællen af knoldsellerien og vask den godt af for jord.
  3. Skær ½-1 cm tykke skiver af knoldsellerien.
  4. Tør skiverne for overskydende væske. Jo tørre skiverne er, jo bedre hænger dejen fast.
  5. Bland hvedemel, persille, paprika, bagepulver og peber i en skål.
  6. Tilsæt derefter tamari og vand i skåæen med de tørre ingredienserne og rør godt rundt, indtil det hele bliver en ensartet dej. Dejens konsistens skal minde om en tynd pandekagedej. Hæld raspen i en anden skål.
  7. Vend først knoldsellerien i dejen og sørg for, at knoldsellerien er godt dækket. Vend den derefter i raspen. Fordel gerne raspen godt, så al dejen er dækket.
  8. Flyt knoldsellerien over på en bageplade beklædt med bagepapir.
  9. Bag indtil rapsen har fået en flot gylden farve, i ca. 15 minutter.
  10. Servér bøffen i en burgerbolle med tilbehør.

Billede og opskrift fra: ‘Spis plantebaseret’ af Kristina Hoffmann