Kold ærtesuppe

Kold ærtesuppe (GLUTENFRI)

#MereGrøntMindreKød

Opskrift fra ‘Spis plantebaseret’ af Kristina Hoffmann.

Instagramprofil: @Kristina.Hoffamnn
https://www.instagram.com/kristina.hoffmann/

Ingredienser

2 personer:

  • 400 g frosne ærter
  • 450 ml plantemælk
  • Frisk Mynte
  • Saften fra ½ citron
  • 1 spsk. lys miso, evt. glutenfri
  • 1 spsk. agavesirup
  • Evt. 1 håndfuld friske ærter
  • Lidt mynte
  • Evt. ærteskud
  • Evt. løgblomst

 

Kold ærtesuppe

Fremgangsmåde

  1. Skyl de frosne ærter under varmt vand i 20 sekunders tid. Blend ærterne med plantemælk, frisk mynte, citronsaft, lys miso og agavesirup.
  2. Si suppen evt. i et klæde og stil den på køl. Gem mosen til anretning.
  3. Vend de friske ærter sammen med finthakket mynte.
  4. Anret de friske ærter og ærtemosen, som er siet fra.
  5. Servér den kolde suppe ved siden af og hæld over lige inden servering. Anret evt. med ærteskud og løgblomst

Billede og opskrift fra: ‘Spis plantebaseret’ af Kristina Hoffmann