Chocolate chip cookies
#MereGrøntMindreKød
Opskrift af Linda Hyldal.
Det er en helt klassisk amerikansk cookie med chokolade (masser af chokolade). Bag dem til nogen du holder af og nyd dem lune! De smager, så der er garanti for ren lykke og store brede smil!
Instagram: https://www.instagram.com/lindahyldal/
Ingredienser
Ca. 12 store
- 120 gr. grofthakket mørk chokolade eller chokoladechips
- 135 gr. rørsukker
- 125 gr. blødt smør
- 1 æg
- 1/4 tsk. fint salt
- 1 vaniljestang (korn af) eller 1 tsk vaniljepulver
- 180 gr. mel
- 1/2 tsk. bagepulver
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Rør smør, sukker og vaniljekorn godt sammen.
- Tilsæt æg og salt.
- Sigt mel og bagepulver i dejen og vend chokoladen i.
- Del dejen i 12 og form små bolde. Sæt på bageplade (2 plader med 6 på hver). Tryk boldene let flade, men ikke for meget, da de flyder ud under bagning.
- Bag ved 180 grader på næstnederste i rille i 9-11 minutter. De er færdigbagte, når kanterne er let gyldne. Hold øje med de ikke bliver for mørke! Vælger man at lave flere små cookies i stedet for 12 store forkortes bagetiden med et par minutter.
- Lad cookies’ne køle af på en bagerist (træk dem over på bagepapiret eller flyt dem én for én med en spatel). Husk at smage en lun cookie, inden de er kølet helt af, for de er bare aller-allerbedst, når de stadig er lidt lune og chokoladen er lidt smeltet.
Opskrift af Linda Hyldal.