Broccolifrikadeller
#MereGrøntMindreKød
Opskrift fra ‘Vegansk madglæde’ af Mia Sommer.
Super nemme og velsmagende frikadeller, der ikke kræver ret mange ingredienser. Kikærtemelet fungerer godt som “bindemiddel,” da det stivner på panden og holder sammen på frikadellerne. Derudover er det meget sundt og blandt andet rigt på protein og jern.
Instagramprofil: @miasommervegan
Blog: miasommer.org
Ingredienser
Ca. 13 stk.:
- 1 broccoli
- 1 løg
- 150 g kikærtemel
- 1½ tsk. salt
- Peber
- Olie til stegning
Fremgangsmåde
- Blend broccoli og løg i en foodprocessor, indtil det er en finthakket masse. Brug både broccoliens stok og hoved – der er ingen grund til at smide noget ud.
- Hæld det over i en skål og bland godt med kikærtemel, salt og peber.
- Form farsen til frikadeller og steg dem på panden i olie, indtil de har fået en brun overflade. Farsen må gerne føles lidt våd.
- Servér eksempelvis frikadellerne sammen med en frisk salat og veganske flødekartofler.
Billede og opskrift fra: ‘Vegansk madglæde’ af Mia Sommer