Jordbærkage
#MereGrøntMindreKød
Opskrift fra ‘Vegansk madglæde’ af Mia Sommer.
Denne jordbærkage er nem, lækker og svampet. Den kan spises uden topping, men snyd ikke dig selv for cremen og jordbærene, som er prikken over i’et.
Instagramprofil: @miasommervegan
Blog: miasommer.org
Ingredienser
Ca. 8 personer:
- 300 g hvedemel
- 200 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. bagepulver
- 200 g jordbær, friske eller optøede fra frost
- 0,75 dl rapsolie
- 1,5 dl vand
- 1 spsk. citronsaft
Topping:
- 1 brev pulverkagecreme*
- 3 dl sojamælk eller mandelmælk
- Friske jordbær
*Dr. Oetker og Maizena har veganske varianter.
Fremgangsmåde
- Bland de tørre ingredienser grundigt. Blend jordbærene med olie, vand og citronsaft i en foodprocessor eller med en stavblender. Bland det våde og det tørre og hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir.
- Bag kagen ved 200 °C almindelig ovn i cirka 30 minutter.
- Pisk pulverkagecremen med sojamælk eller mandelmælk og sæt den på køl i 20 minutter.
- Pisk derefter cremen igen og smør den på den afkølede kage. Skær jordbærene i skiver og fordel dem på kagen.
Billede og opskrift fra: ‘Vegansk madglæde’ af Mia Sommer