Spinatlasagne
#MereGrøntMindreKød
Opskrift fra ‘Vegansk madglæde’ af Mia Sommer.
Spinatlasagne er en klassisk vegetarlasagne, som smager super godt og er nem at lave. Det er derfor ikke mærkeligt, at den er gået hen og blevet en klassiker. Her tages den til næste grønne niveau, fordi den laves med plantemælk.
Instagramprofil: @miasommervegan
Blog: miasommer.org
Ingredienser
4 personer:
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 500 g frisk spinat
- 1 liter neutral sojamælk*
- 2 tsk. salt
- Peber
- ½ tsk. revet muskatnød
- 4 spsk. gærflager (kan undlades)
- 50 g Maizena majsstivelse
- 0,5 dl vand
- Lasagneplader
*Du kan også bruge 6 dl havremælk og 4 dl kokosmælk i stedet for sojamælk. Resultatet bliver ikke lige så godt, hvis du udelukkende bruger havremælk.
Fremgangsmåde
- Hak løg og hvidløg fint og hæld det i en gryde eller dyb pande. Steg det i lidt vand eller olie i nogle minutter. Hak spinaten groft og put den i gryden lidt efter lidt, indtil al spinaten er faldet sammen.
- Hæld sojamælken i en anden gryde og tilsæt salt, peber, revet muskatnød og eventuelt gærflager og lad blandingen koge op. Bland Maizena majsstivelse og ½ dl vand i en lille skål og hæld blandingen ned i sojamælken under omrøring, når sojamælken koger. Når sovsen er tyknet, smages den til med salt og peber.
- Bland spinat og løg sammen med den hvide sovs og læg derefter blandingen i lag med lasagneplader: Find et lille ovnfast fad frem og start med at lægge et tyndt lag sovs i bunden. Fordel derefter lasagneplader ovenpå og fortsæt så med skiftevis at lægge et lag lasagneplader og et lag spinatsovs. Brug fire lag lasagneplader og afslut med spinatsovsen på toppen.
- Lasagnen skal bages ved 200 °C varmluft i cirka 30 minutter. Det er en fordel at lade lasagnen stå og køle lidt af inden servering. Spis den eksempelvis sammen med ovnbagte kartofler (nu hvor ovnen alligevel er i gang) og en frisk salat.
Billede og opskrift fra: ‘Vegansk madglæde’ af Mia Sommer