Cocktail med asparges
#MereGrøntMindreKød
Opskrift og foto fra madbloggen Micadeli.
Denne skønne forårscocktail er en vegansk cocktail med asparges, kikærter (lavet som en cremet kikærtesalat), tomater, mayonnaise, dild og citron.
En skøn forret eller tilbehør til foråret eller påskefrokosten. Opskriften her er oplagt at servere som tilbehør til påskefrokost eller som en skøn forret i løbet af foråret. Den er især skøn, når asparges er i sæson. Men ellers kan den sagtens laves andre tider på året, da den nemt kan udskiftes med andre grøntsager.
Instagram: https://www.instagram.com/micadeli_/
Website: https://micadeli.dk/
Ingredienser
Kikærtesalat:
- 120 g. kikærter, kogte (ca. 1/2 dåse)
- 1/2 rødløg
- 70 g. majs (1/2 lille dåse)
- 1/2 tsk. sennep
- 2 spsk. vegansk mayo
- 1/2 spsk. kapers (eller cornichoner)
- Saft fra 1/4 citron
- Salt og peber
Herudover:
- 6 asparges
- 50g. frisk spinat eller feldsalat
- 6 cherry tomater
- 1/3 agurk
- Mayonnaise til pynt
- Citron skiver
- Dild
Fremgangsmåde
- Kikærtesalat: Blend kikærterne i en minihakker, så de får en trevlet og revet konsistens (det skal ikke blive til hummus). Du kan også mose dem med en gaffel. Hæld dem i en skål og tilsæt finthakket rødløg, majs, finthakkede kapers, sennep, vegansk mayo og citronsaft. Rør sammen og drys godt med salt og peber.
- Skyl og skær asparges i aflange halve skiver, så de passer med længden på dine glas eller skåle. Varm 1 spsk. plantesmør på en pande og steg asparges stykkerne kort 1-2 minutter.
- Skyl spinat, tomater og agurk og hak det fint. Anret i 6 glas eller små skåle og fordel kikærtesalaten udover. Pynt med de smørstegte asparges, lidt ekstra mayonnaise, citronskiver, dild, salt og peber.
Opskrift og foto fra madbloggen Micadeli