Auberginesild i karrydressing
#MereGrøntMindreKød
Opskrift fra “Vegansk julemad” af Thomas Erex, Turbine-Forlaget. Foto: David Bering, Montgomery.
Aubergine er i sig selv en lidt kedelig grøntsag, som smager af støv, hvis man bare hapser en bid af den lilla laban rå. Auberginen kan dog magiske ting, hvis man behandler den rigtigt, og det her er en af de mest magiske måder at håndtere en aubergine på. Jeg testede denne opskrift på min familie til en julefrokost, og de elskede den, som de aldrig har elsket aubergine før.
Instagram: https://www.instagram.com/thomaserex
Website: https://thomaserex.com/
Ingredienser
Til cirka 20 skiver auberginesild:
- 1 aubergine (400 gram)
- Eddikelage:
1 dl eddike
5 dl vand
3 spsk. ahornsirup
1 spsk. salt
1 lille løg i store ringe
2 laurbærblade
1 kanelstang
15-20 peberkorn
5 hele nelliker - Karrydressing:
2,5 dl sojafløde
½ finthakket løg
½ æble i fine tern (skrællet)
2 syltede drueagurker i fine tern
2 spsk. Karry
1 spsk. Tørret dild
½ tsk. tørret estragon
1 spsk. Ahornsirup
2 tsk. Dijonsennep
2-3 spsk. Citronsaft
2 tsk. Havsalt
lidt friskkværnet peber
1 spsk. Gærflager (kan udelades)
Fremgangsmåde
- Kom alle ingredienser til eddikelagen i en gryde. Lad lagen småkoge i 10 minutter. Skræl imens auberginen (det er ikke strengt nødvendigt, men det giver et finere udseende). Skær den midt over på langs, og skær så skrå skiver på 0,5 til 1 cm i tykkelse, så du har fine halvmåner.
- Kom så aubergineskiverne i lagen og kog dem i cirka 7 minutter. Lad skiverne køle ned på et rent viskestykke.
- Bland alle ingredienser til karrydressingen og kom de afkølede og afdryppede aubergineskiver i dressingen. Lad dine auberginesild svømme i karrydressingen natten over i tætsluttende beholder – fx et patentglas. De kan holde sig i et uåbnet patentglas i en-to uger.
Opskrift fra “Vegansk julemad” af Thomas Erex, Turbine-Forlaget. Foto: David Bering, Montgomery