Tykke daddelpandekager med blåbær

Daddelpandekager med blåbær

#MereGrøntMindreKød

Opskrift fra “Veganske livretter” af Thomas Erex, Turbine-Forlaget. Foto: David Bering, Montgomery.

Amerikanerne kan godt lide deres pandekager tykke og luftige. Alligevel kvalificerer de her pandekager sig ikke til at komme i kategorien ”amerikansk”, eftersom de er uden raffineret sukker og kan laves meget fedtfattige. Vi ved jo alle sammen, at fedt og sukker er to vigtige ingredienser i alt, der er amerikansk.

Morgenmadspandekagerne her gør sig godt på et brunchbord, men du kan også bare nyde en lille stabel med sirup, friske bær, yoghurt og hakkede nødder.

Instagram: https://www.instagram.com/thomaserex
Website: https://thomaserex.com/

Ingredienser

Til ca. 10 små pandekager:

  • 10 dadler uden sten
  • 2 dl lun ris- eller sojamælk
  • 1 spsk. rapsolie
  • Vanilje
  • 2 dl hvedemel (evt. fuldkorn)
  • 1 spsk. bagepulver
  • lidt salt
  • 100 g friske blåbær

 

Tykke daddelpandekager med blåbær

Fremgangsmåde

  1. Blend dadlerne med 1 dl ris- eller sojamælk til det er en blød, tyk blanding. Rør endnu en deciliter mælk i, og tilsæt rapsolie og kornene af en halv vaniljestang.
  2. Bland mel med bagepulver og lidt salt.
  3. Rør vådt og tørt godt sammen, rør bærrene i og steg pandekagerne på en non-stick pande i lidt olie og plantemargarine.
  4. Lav dem i en størrelse, så der er plads til 4-6 små pandekager på din pande.

Opskrift fra “Veganske livretter” af Thomas Erex, Turbine-Forlaget. Foto: David Bering, Montgomery