Daddelpandekager med blåbær
#MereGrøntMindreKød
Opskrift fra “Veganske livretter” af Thomas Erex, Turbine-Forlaget. Foto: David Bering, Montgomery.
Amerikanerne kan godt lide deres pandekager tykke og luftige. Alligevel kvalificerer de her pandekager sig ikke til at komme i kategorien ”amerikansk”, eftersom de er uden raffineret sukker og kan laves meget fedtfattige. Vi ved jo alle sammen, at fedt og sukker er to vigtige ingredienser i alt, der er amerikansk.
Morgenmadspandekagerne her gør sig godt på et brunchbord, men du kan også bare nyde en lille stabel med sirup, friske bær, yoghurt og hakkede nødder.
Instagram: https://www.instagram.com/thomaserex
Website: https://thomaserex.com/
Ingredienser
Til ca. 10 små pandekager:
- 10 dadler uden sten
- 2 dl lun ris- eller sojamælk
- 1 spsk. rapsolie
- Vanilje
- 2 dl hvedemel (evt. fuldkorn)
- 1 spsk. bagepulver
- lidt salt
- 100 g friske blåbær
Fremgangsmåde
- Blend dadlerne med 1 dl ris- eller sojamælk til det er en blød, tyk blanding. Rør endnu en deciliter mælk i, og tilsæt rapsolie og kornene af en halv vaniljestang.
- Bland mel med bagepulver og lidt salt.
- Rør vådt og tørt godt sammen, rør bærrene i og steg pandekagerne på en non-stick pande i lidt olie og plantemargarine.
- Lav dem i en størrelse, så der er plads til 4-6 små pandekager på din pande.
Opskrift fra “Veganske livretter” af Thomas Erex, Turbine-Forlaget. Foto: David Bering, Montgomery