Hønsefrisalat
#MereGrøntMindreKød
Opskrift fra “Vegansk julemad” af Thomas Erex, Turbine-Forlaget. Foto: David Bering, Montgomery.
Du vil elske dig selv for at lave den her hønsefrisalat, for den er virkelig skøn på en god skive rugbrød. Meget mere kompliceret behøver det sådan set ikke at være. Rugbrød, hønsefrisalat, krydderurt og så ellers bare godt selskab og julefrokoststemning.
Instagram: https://www.instagram.com/thomaserex
Website: https://thomaserex.com/
Ingredienser
- 300 g sojakylling (eller østershatte)
- 5 spsk. mayo
- 5 spsk. neutral soja-yoghurt
- 1 tsk. sennep
- et bundt purløg (15 g)
- 1 tsk. løgpulver
- 150 g asparges fra glas
- Salt og peber
- Karse eller purløg til pynt
Fremgangsmåde
- Start med at optø sojakyllingen ved at give stykkerne et kort opkog. Du kan lade dem tø op natten over i køleskabet. Hvis du vil bruge østershatte, skal de blot skæres i strimler og steges et par minutter i olie på en pande til de er gyldne. Lad dem herefter køle ned.
- I en skål blander du mayo (hjemmelavet eller købt), yoghurt og sennep. Snit purløgene fint og kom dem i blandingen sammen med løgpulver og asparges. Smag til med salt og peber. Rør så sojakylling/svampe i og sæt hønsefrisalaten på køl mindst en time, før du serverer den på rugbrød med purløg eller karse på toppen.
- Salaten er ikke fryseegnet, men den kan holde sig 3-5 dage på køl i en tætsluttende beholder.
Opskrift fra “Vegansk julemad” af Thomas Erex, Turbine-Forlaget. Foto: David Bering, Montgomery